Arkiv: Lektioner

Artiklar

Testa dina kunskaper!

Välkommen att göra SPELPÄRON-quizen! Du kan göra den innan du går kursen, eller som ett test efter att du tagit del av alla lektionerna. Frågorna handlar om olika datorspel, om vanliga konflikter kring datorspelande, om E- Sport, och om spelutveckling. Lycka till!

1. Fem familjekonflikter

Den här lektionen handlar om hur olika vi ser på spelens innehåll, om kostnader kring datorspelande, om hur vi kan avbryta – eller inte avbryta – för andra aktiviteter. Det är Lisa Sällvin (Spelpäron) som i fem korta filmer samtalar med Henrik Lovén (familjeterapeut), om hur familjer upplever sitt barns datorspelande, och hur man kan handskas med konflikter som är vanliga i sammanhanget.

2. Fem populära spel

Här får du veta vad spelen Minecraft, League of Legends, och CS:GO går ut på – plus några spel till. Vi berättar också om spelens kostnader, och lyfter fram det man lär sig – samt utmaningar med spelet. Vi bjuder på fem korta filmer – och tankar från ett spelpäron. Välkommen till lektionen!

3. Fem E-sportprofiler

I den här lektionen får du möta flera olika personer som på olika sätt är engagerad i E-sport. Några av dom tävlar på hög nivå, andra är youtubers, kommentatorer eller”admins”. Vi träffade de alla under Dreamhack, och i lektionen finns fem filmade intervjuer, och tankar från ett spelpäron. Välkommen!

4. Fem sätt till engagemang

Sverok är ungdomsförbundet som samlar, utvecklar och sprider spelhobbyn, och här möter du Jesper Englin från organisationen. I fem intervjuer delar han med sig av de tips och råd som Sverok tagit fram till föräldrar, och som kan hjälpa oss att bli mer kunniga och delaktiga i gamingkulturen.

5. Fem utvecklingssamtal

Gamingvärlden växer, och det handlar mycket om spelutveckling. På vilket sätt kan vi vara med och påverka spelens innehåll, och hur lär man sig koderna bakom allt? I den här lektionen besöker vi en coderdojo, och ett Dream Hackaton. Via Skype-samtal med representanter från Dataspelsbranschen och Kodcentrum – hör du deras syn på gaming.