Spelpäron – en kurs för föräldrar om gaming

35 learners taking this course

Tjej med hörlurar och spelpäron - logga
eller log in för att se kursen.

Lektioner

1. Fem familjekonflikter

Lisa (intervjuare) och Henrik (gäst i Spelpäron)

Den här lektionen handlar om hur olika vi ser på spelens innehåll, om kostnader kring datorspelande, om hur vi kan avbryta – eller inte avbryta – för andra aktiviteter. Det är Lisa Sällvin (Spelpäron) som i fem korta filmer samtalar med Henrik Lovén (familjeterapeut), om hur familjer upplever sitt barns datorspelande, och hur man kan handskas med konflikter som är vanliga i sammanhanget.

2. Fem populära spel

Spelarvy ur CS:GO. Militärklädda män, gevärssikte

Här får du veta vad spelen Minecraft, League of Legends, och CS:GO går ut på – plus några spel till. Vi berättar också om spelens kostnader, och lyfter fram det man lär sig – samt utmaningar med spelet. Vi bjuder på fem korta filmer – och tankar från ett spelpäron. Välkommen till lektionen!

3. Fem E-sportprofiler

Daniel Narancic, E-sportare

I den här lektionen får du möta flera olika personer som på olika sätt är engagerad i E-sport. Några av dom tävlar på hög nivå, andra är youtubers, kommentatorer eller”admins”. Vi träffade de alla under Dreamhack, och i lektionen finns fem filmade intervjuer, och tankar från ett spelpäron. Välkommen!

4. Fem sätt till engagemang

Böcker riktade till föräldrar om E-sport, utgivna av Sverok

Sverok är ungdomsförbundet som samlar, utvecklar och sprider spelhobbyn, och här möter du Jesper Englin från organisationen. I fem intervjuer delar han med sig av de tips och råd som Sverok tagit fram till föräldrar, och som kan hjälpa oss att bli mer kunniga och delaktiga i gamingkulturen.

5. Fem utvecklingssamtal

Kille som testar VR-kamera på Hackaton

Gamingvärlden växer, och det handlar mycket om spelutveckling. På vilket sätt kan vi vara med och påverka spelens innehåll, och hur lär man sig koderna bakom allt? I den här lektionen besöker vi en coderdojo, och ett Dream Hackaton. Via Skype-samtal med representanter från Dataspelsbranschen och Kodcentrum – hör du deras syn på gaming.

Testa dina kunskaper!

Spelpärons logga: Ett galet päron med en kniv, och som gör segertecken!

Välkommen att göra SPELPÄRON-quizen! Du kan göra den innan du går kursen, eller som ett test efter att du tagit del av alla lektionerna. Frågorna handlar om olika datorspel, om vanliga konflikter kring datorspelande, om E- Sport, och om spelutveckling. Lycka till!